Успеси наших ученика

22.01.2024. године — Честитамо Ивани Милић, ученици одељења 3/3, на достигнутом црном појасу! Ивана карате тренира од пете године. Такмичи се и у катама и у борбама. Недавно је на кампу у Тополи, који је организовао БКС, положила за црни појас. Ивана је чланица Карате клуба “Колубара”, а њен тренер је Марко Марковић.

22.02.2024. године — Такмичење у шаху за средњошколце одржано је 10. фебруара у просторијама шаховског клуба. Такмичили су се ученици Гимназије и Техничке школе. На турниру је победио Василије Филиповић, ученик првог разреда природно-математичког смера наше школе.

06.03.2024. године — На Школском првенству Београда у каратеу, у категорији до 53 килограма за ученице трећег и четвртог разреда, наша Ивана Милић се окитила златом. Ивана је ученица одељења 3/3.

08.03.2024. године — Маша Лончар је матуранткиња са природно- математичког смера, ученица је одељења 4/4. Од 2017. године Маша тренира карате и веома је посвећена овом спорту. Ове године је постала национални карате судија. Три године заредом проглашавана је најуспешнијом каратисткињом у својој категорији. Прошле недеље Маша је положила за црни појас и понела црни појас, први дан.

12.03.2024. године — Александра Спасојевић, ученица другог разреда природно-математичког смера, освојила је прву награду и пласман на државно такмичење, које ће се одржати наредног месеца у Новом Пазару. Огњен Дробњак, ученик трећег разреда природно-математичког смера, освојио је трећу награду. Александрина професорка математике је Душанка Бјековић, а Огњенова професорка је Јелена Потпара.

20.03.2024. године — Општинско такмичење рецитатора одржано је данас у Центру за културу. У старијем узрасту наступило је осам ученица Гимназије у Лазаревцу. Прво место заузела је Ива Томић 2/1 (менторка Катарина Рајшић). Друго место припало је Ани Филиповић 3/1 (менторка Петра Драгићевић), а треће место поделиле су Ивана Милић 3/3 (менторка Петра Драгићевић) и Хелена Ковачевић 1/2 (менторка Петра Драгићевић).

27.03.2024. године — Поносно желимо да поделимо вест да је наша драга ученица, Александра Спасојевић, освојила прво место на недавно одржаној смотри истраживачких радова за ученике средњих школа у Београду! Од 92 ученика који су учествовали на овом престижном такмичењу, Александра се истакла својим изузетним радом и ангажманом. Александра, која похађа другу годину природно-математичког смера наше школе, није само освојила прво место, већ је и овим успехом добила прилику да са још шест ученика представља Србију на Светском првенству истраживачких радова! Ово престижно такмичење ће се одржати у априлу, у Измиру, где ће Александра имати прилику да покаже свој таленат и страст према научним истраживањима. Александрин успех не долази као изненађење, јер ове године је својим изузетним радом креирала пројекат “Софтвер за детекцију кожних обољења”, који ју је квалификовао за учешће на овом престижном такмичењу. Њен софтвер, који са изузетном прецизношћу од 98,4% успешно детектује различите врсте кожних обољења, представља значајан допринос медицинској технологији. Поносни смо на Александрин труд, посвећеност и постигнуте успехе, и с нестрпљењем очекујемо да нас представља на Светском првенству!

31.03.2024. године — Градско такмичење из енглеског језика одржано је протеклог викенда. Ученици наше школе били су веома успешни. Њих четворо, на основу остварених резултата, обезбедило је пласман на републички ниво такмичења и то су следећи ученици: Војин Ђорђевић 2/2 (професорка Снежана Радосављевић), Емилија Госпавић 3/2 (професорка Нада Ћираковић), Алекса Миловановић 3/2 (професорка Нада Ћираковић) и Софија Коцић 4/4 (професорка Нада Ћираковић).

09.04.2024. године — Иза нас је изузетно успешно учешће ученика наше школе на Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе. На овом такмичењу представљало нас је дванаесторо ученика. Њих деветоро заузело је једно од прва три места. Три ученице су оствариле пласман на републичко такмичење и то су: Дуња Стојнић, ученица четвртог разреда (професорка Катарина Рајшић), Александра Спасојевић, ученица другог разреда (професорка Слађана Митровић) и Вања Зарић, ученица првог разреда (професорка Славица Миљанић). Треће место заузеле су ученице првог разреда: Николета Васиљевић, Марија Димитријевић, Ива Савић и Анђелика Вуковић, које је припремала професорка Биљана Комад. Треће место припало је и Стефану Штулићу, ученику другог разреда, са којим је радила професорка Катарина Рајшић. Теодора Ђорђевић, ученица трећег разреда, такође је заузела треће место, а њена професорка је Биљана Комад. Похваљујемо и такмичарке Николину Стојановић, Ану Теофиловић и Анђелину Илић, које су ове године остале без пласмана, али су, такође, показале љубав према матерњем језику, мотивацију да уче и завидно знање.

17.04.1024. године — Обрадовале су нас вести о успеху ученика наше школе на Републичком такмичењу из енглеског језика. У самој завршници такмичења, међу најбољима, наши ученици били су најбољи. Софија Коцић (професорка Нада Ћираковић), ученица одељења 4/4, освојила је прво место, а Војин Ђорђевић (професорка Снежана Радосављевић), ученик одељења 2/2, освојио је треће место.