Децембарска школска дешавања

Представници Агенције за осигурање депозита, у оквиру изборног програма Економија и бизнис, одржали су крајем прошлог месеца предавање за наше ученике на тему “Осигурање депозита”. Предавање је организовано за ученике трећег и четвртог разреда који прате поменути изборни програм.

После уводне речи акценат предавања је стављен на депозит, а потом је било говора и о штедњи. Ученици су активно учествовали у предавању, постављали питања и интересовали се за све што им у овој области ствара недоумице. Овом приликом сазнали су и најважније о заштити свог новца у случају да банка оде у стечај, о томе која сума новца може бити осигурана и колико новца може бити враћено имаоцу. Ученици су се интересовали и за то како финансијске кризе утичу на људе, а добили су и још много других информација и занимљивости из ове области које ће им у будућем животу бити од користи и као правним и као физичким лицима.

Захваљујемо се Соњи, Јелени и Светлани на несебично подељеном искуству и дивној атмосфери на предавању.

“Прва врата лево” је нови назив новинарске секције наше школе. Када уђете у Гимназију и отворите прва врата лево, наћи ћете се у библиотеци. То је место окупљања чланова секције, који ове године раде са професорком књижевности Петром Драгићевић и објављују своје радове сваког петка на следећем сајту: https://novinarskadotsekcija.wordpress.com/…/uvodna-rec/

Позивамо вас да обратите пажњу на текстове гимназијалаца. Писаће на занимљиве и актуелне теме, па ћемо тако бити у прилици да боље упознамо њихова размишљања и интересовања. Верујемо да ће вас заинтересовати и стална рубрика “Нешто лепо”.

У сусрет Новој години, у организацији Ученичког парламента Гимназије у Лазаревцу, протекле суботе је у Центру за културу одржан Новогодишњи квиз. Гимназијалци овај квиз реализују по трећи пут. Ове године су концепт квиза освежили новом формом, али суштина је остала иста: забавити се и промовисати општу културу и знање. Квалификације су обављене неколико дана раније у школи, а у финале квиза пласирале су се екипе одељења 1/1, 2/4, 3/4 и 4/5. У узбудљивој завршници, победила је екипа одељења 4/5, у чијем саставу су били Урош Живковић, Реља Адамовић и Коста Ристивојевић.

Комисија која је надгледала регуларност такмичења радила је у саставу: Драгана Маринковић, професорка математике, Саша Стајчић, професор филозофије, и Илија Цветковић, вероучитељ.

Честитамо победничкој екипи, али и свим учесницима и организаторима квиза.

Посебно се захваљујемо спонзорима који су свим учесницима обезбедили пригодне поклоне, а то су: Центар за културу Лазаревац, Градска библиотека “Димитрије Туцовић, Паб “Дарквуд” и Техношоп.