Конкурс за учествовање у Interaction Teen Doc радионици

Независни филмски центар Филмарт из Пожеге, у сарадњи са партнерима из региона Западног Балкана – Underfill Фестивал Подгорица (Црна Гора), Први кадар Источно Сарајево (БиХ), Festival Winter Apricot Прилеп (Северна Македонија), Киноклуб Карловац (Хрватска), Клара и Роса Суботица и SEEcult.org Београд (Србија), позива средњошколце и средњошколке из региона да се пријаве на конкурс за учествовање у Interaction Teen Doc радионици.

Учешће на конкурсу могу узети средњошколци/ке из следећих пет земаља Западног Балкана: Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.

Рок за пријављивање је 10. 04. 2023. године. Конкурсна комисија ће изабрати до 12-15 учесника и објавити резултате до краја априла ове године.

Датум и место одржавања радионице -16 – 23. 08. 2023. године, у Чачку (Србија). Похађање радионице је бесплатно.

На Teen Doc радионици,тинејџери из региона Западног Балкана имаће прилику да се упознају са својим вршњацима, размене своја искуства, знања и вештине и стекну нова знања из домена режије креативног документарног филма пратећи менторске радионице наших сарадника, искусних документариста. Радионице се одржавају на нашем (БХС) језику и састоје се од 5 онлајн презентација и радионице уживо, у августу 2023. године, у Чачку, када ће, подељени у мање тимове, полазници снимати троминутне креативне документарне филмове.

Другу годину заредом Филмарт, у оквиру Интеракције, организује Интеракција: фестивал кратког документарног филма. Сви учесници радионице Teen Doc ће чинити Жири младих Фестивала Интеракција, будући да се одржава истовремено са радионицом. Полазници Teen Doc радионице имаће прилику да, на Фестивалу Интеракција, погледају врхунске кратке документарце из целог света и да, од 15 филмова у такмичарском програму, одаберу филм којем ће доделити Награду жирија младих за најбољи филм.

Interaction Teen Doc Workshop 2023 – Towards a Better Region пројекат је финансиран од стране Фонда за западни Балкан (WBF) и Европске уније, у оквиру Позива за подношење предлога регионалних пројеката „Подршка промоцији регионалних активности цивилног друштва на Западном Балкану“, а реализује га Независни филмски центар Филмарт са партнерима – Underfill Фестивал Подгорица (Црна Гора), Први кадар Источно Сарајево (БиХ), Festival Winter Apricot Прилеп (Северна Македонија), Киноклуб Карловац (Хрватска), Клара и Роса Суботица и SEEcult.org Београд (Србија).

За више информација о програмима Interaction Teen Doc 2023 и условима пријављивања на конкурсе посетите наш web sajt.

Више о условима конкурса и пријаву пронађите овде.