Стартап такмичење Института за модерно образовање

Институт за модерно образовање вас обавештава да Средња школа за информационе технологије организује стартап такмичење за све заинтересоване ученике III и IV разреда средњих школа.
Какве пословне идеје или бизнисе тражимо?
Тражимо иновативне идеје или бизнисе који се ослањају на концепт социјалног предузетништва. То су пословне идеје помоћу којих желимо да допринесемо заједници.
Социјално предузетништво представља релативно нову форму пословања које може да обухвата све правне облике пословних субјеката, као што су задруге, удружења грађана, фондације, предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом, пословни инкубатори и зависна/самостална предузећа, развојне агенције, друштва са ограниченом одговорношћу (д. о. о.) и др.
Социјално предузетништво је пословање чија је идеја да се кроз улагање профита настало
г путем продаје производа или услуга испуни јасна друштвена мисија. То значи да зарађена средства не служе увећању имовине појединаца, већ се улажу у нешто друго као што су запошљавање људи који теже долазе до посла, социјалне и здравствене услуге, образовање, заштита животне средине, културне активности у заједници и тако даље. Социјално предузетништво се бави препознавањем и решавањем друштвених проблема као што су искљученост, сиромаштво, незапосленост и друго, уз примену иновативних метода и стратегија.
До када се можете пријавити?
За стартап се можете пријавити најкасније до 5. 2. 2023. до поноћи тако што ћете испунити пријаву. Неопходно је да осмислите назив тима и одаберете чланове тима. Тим треба да се састоји од минимум једног члана, а опционо може да има још два члана. У пријави је потребно у неколико реченица описати идеју стартап тима.
Након што испуните пријаву, добићете мејл са наредним корацима.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQaIhszF-xoRz6OeHIxGfC3qJhpGCQ8n_ave7iDEAYbGamqA/viewform

Будите део стартап такмичења „Предузетништво у ИТ-ју 2022/2023”
Најбољи стартапи из ИТХС-а добиће прилику да представе своје иновативне пословне идеје на стартап такмичењу „Предузетништво у ИТ-ју 2022/2023” крајем марта 2023. године.
Учешће на стартап такмичењу омогућиће ИТХС у оквиру секције „Предузетништво у ИТ-ју”. Ученици ће у оквиру секције добити вођено менторство са организованим радионицама, као и искуство које ће им помоћи у даљем професионалном развоју.
На првом школском такмичењу овог типа биће одабрана до три стартапа, чији ће аутори добити прилику да покажу своју креативност и стечено знање у току школовања.
Уколико имате додатних питања, можете их упутити на имејл-адресе предметних професора:

[email protected];

[email protected];

[email protected].