Интерни конкурс за избор чланова тима који ће реализовати пројекат „Byrek is Burek“

ГИМНАЗИЈА У ЛАЗАРЕВЦУ РАСПИСУЈЕ

ИНТЕРНИ КОНКУРС

за избор чланова тима који ће реализовати пројекат „Byrek is Burek“

„A better region starts with YOUth“ је слоган конкурса за средње школе „Super schools“ који за циљ има смиривање тензија у региону. Гимназија у Лазаревцу се пријавила заједно са средњом школом из Тиране пројектом „Byrek is Byrek“.

Пројекат, на коме су радиле професорке Мирјана Станишић и Оливера Коларо је прихваћен и одобрен за финансирање. Поред две професорке, тим ће чинити 4 ученика и 4 ученице који ће радом на овом пројекту имати прилику да се упознају са историјом, културом и обичајима наших суседа. Планирано је да најпре угостимо ученике и менторку из Тиране на пролеће 2023. у трајању од 5 дана. Након тога, чланови нашег тима ће узвратити посету на јесен 2023. године Учешће на пројекту је бесплатно, а све трошкове (смештај, превоз и сл.) сноси организација „RYCO“ за Србију.

Позивамо све заинтересоване ученике да се пријаве како би проширили постојећа знања, ублажили предрасуде и стекли нова познанства и искуства.

КОМЕ ЈЕ НАМЕЊЕН ОВАЈ ПРОЈЕКАТ?

  • Ученицима који су млађи од 17 година;
  • Ученицима који раније нису учествовали у пројектима мобилности;
  • Ученицима који су ретко путовали у земље Западног Балкана.

УСЛОВИ КОНКУРСА

  • Неопходно је да кандидат говори енглески језик;
  • Приликом пријаве на конкурс неопходно је доставити личне податке (име, презиме и одељење) и краће мотивационо писмо у којем кандидат треба да изнесе своје мотиве пријављивања на овај конкурс;
  • Рок за слање пријава је 20. јануар 2023. године.
  • Пријаве је могуће слати искључиво преко школских имејл налога на адресу: [email protected]