Априлске новости

  • У полуфинале “Хипо” међународног такмичења пласирале су се две наше ученице. То су Ивана Милић (I3) и Нина Ђуровић (IV5). Честитамо им и желимо успешан наставак такмичења. Ивану и Нину припрема професорка Нада Ћираковић.
  • У нашој школи одржано је Општинско такмичење из хемије. На окружни ниво такмичења, на основу остварених резултата, пласирали су се Лука Костић (I4), Миља Стевановић (II4) и Тијана Бељић (II4), које припрема професорка Оливера Коларо, и Лука Бараћ (I5), кога припрема професорка Ивана Јеремић. Честитамо и срећно!
  • Да нам двориште буде лепше, овог пролећа побринуло се предузеће “Колубара-Услуге”. Захваљујемо се “Услугама” на садницама које су нам поклонили и засадили.
  • Поносни смо на успехе које наши ученици остварују и на другим пољима, ван школе. Овог месеца нас је обрадовао Матеја Давидовић (III5), који је на Републичком такмичењу ученика музичких школа, у категорији саксофониста, освојио прво место. Матеја је ученик и трећег разреда Музичке школе “Марко Тајчевић”. Саксофон свира већ девет година, од другог разреда основне школе. Мада није увек лако све постићи, Матеја успева да усклади обавезе у две школе и уз то још буде и успешан спортиста. Честитамо Матеји и његовим примером охрабрујемо све осмаке да не брину хоће ли, ако постану ђаци наше школе, имати времена и за друге активности које воле.
  • У Београду је почетком месеца одржано Окружно такмичење из српског језика и језичке културе. Нашу школу представљало је троје ученика, Јана Петровић (II4), Александра Стошић (IV2) и Вељко Павловић (IV5). Према прелиминарним резултатима, Јана и Александра су освојиле треће место, док је Вељко обезбедио учешће на Републичком такмичењу. Јанина професорка је Катарина Рајшић, а Александру и Вељка припрема професорка Слађана Митровић. Честитамо свима, а Вељку желимо успех у Тршићу!
  • Сјајне вести са Окружног такмичења из хемије! Тијана Бељић, ученица другог разреда природно-математичког смера, другог дана такмичења, после вишечасовних квалитативних и квантитативних лабораторијских анализа, пласирала се на Републичко такмичење. Тијанина професорка хемије је Оливера Коларо.
  • Објављени су коначни резултати са Књижевне олимпијаде. У Сремске Карловце, на Републичко такмичење, на основу остварених резултата, иду и Ања Антонијевић (II5) и Василије Радовановић (II1). Василија припрема професорка Катарина Рајшић, док је Ањина професорка Славица Миљанић. Да подсетимо, са максималним бројем поена, са првог места, на Републичко такмичење се пласирао Андреј Белић (III3), што је било извесно одмах након такмичења. Андреја припрема професорка Биљана Комад.
  • Средином маја, на Републичком такмичењу рецитатора, Гимназију у Лазаревцу ће представљати Анђелија Петровић, матуранткиња са друштвено-језичког смера. Анђелија је пласман на највиши ниво такмичења обезбедила успешним наступом на градском такмичењу, на коме је говорила стихове песме “Хипотеза” Саре Радојковић. По завршетку гимназије Анђелија би желела да студира глуму. Свој таленат већ неколико година обликује на часовима глуме, које похађа у слободно време. На такмичарској песми радила је са професорком српског језика и књижевности Слађаном Митровић.
  • Протеклог викенда одржан је Куп Београда у каратеу. На овом такмичењу учествовао је Димитрије Ранковић, ученик првог разреда друштвено-језичког смера. Димитрије се такмичио у категорији до 76 килограма. Такмичење је завршио са бронзаном медаљом на грудима, која му је донела и пласман на Куп Србије. Димитрије је члан Карате клуба “Колубарац”.
  • Ирина Ћуковић, ученица другог разреда природно-математичког смера, следећу школску годину провешће у Сједињеним Америчким Државама. Ирина је успешно савладала све нивое тестирања програма FLEX и тако добила стипендију за школовање у једној од одабраних америчких школа. Да подсетимо, FLEX је програм ученичке размене који реализује Амерички савет за међународно право. Овај програм предвиђа стипендирање једногодишњег школовања у САД и боравак у америчкој породици. Тренутно је преко поменутог програма на школовању у Америци наша ученица Милица Јовановић.