У Раковици нови циклус бесплатних садржаја


Под покровитељством Градске општине Раковица у Центру за културу и образовање Раковица током зимског распуста у фебруару 2020. године, одржаће се низ бесплатних школа за наше школарце и најмлађе суграђане. Организоване су креативне, ликовне, музичке и образовне радионице и школе, које воде професори и реномирани стручњаци из области културе, образовања и уметности.
Пријаве се примају до попуне места, на званични имејл Центра: кцраковица@гмаил.цом. Потребно је доставити: име и презиме, контакт телефон и имејл. Код пријављивања деце, потребно је доставити пуно име и презиме детета и контакт податке једног родитеља (име и презиме, контакт телефон и имејл).
ЛИКОВНА РАДИОНИЦА
Радионица сликања за старије основце (Сликање техником гваша, темперама и акрилним бојама. Основе ахроматског и хроматског сликања на картону. Радионица цртања за средњошколце (Аналитичко цртање техником угљена, оловком или тушем на папиру.
ШКОЛА ГИТАРЕ
Покренута је и бесплатна школа у којој ће полазници савладати основе свирања. Термини ће бити одређени након формирања групе, сходно могућностима полазника. Школу гитару води: професор Никола Старчевић.
ШКОЛА ПЕВАЊА
Један од најпопуларнијих програма за све узрасте је и школа певања. Под професионалним вођством Милице Илић, полазници ће моћи да тренирају свој глас и наступ.

Бесплатне радионице за цртани филм, балет, музику плус уметнички атеље
Дечји културни центар Београда и овог зимског распуста организује бесплатне креативне радионице за основце и средњошколце који ће током фебруара боравити у Београду, саопштено је из ове установе. Програм ће обухватати студио за анимирани филм, отворени атеље за примењену уметност, зимску балетску чаролију и музичку играоницу. Такође, поред интересантних уметничких радионица, биће отворени и конкурси намењни деци за Пети Национални дечји видео-клип „Кидикем”, као и за „Распуштену песмарицу”. Пријављивање за учешће у радионици може се извршити позивом на број телефона: 011/ 3242-011.