Пројекат Европски квиз новца


Удружење банака Србије ће у сарадњи са Европском банкарском федерацијом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије реализовати по трећи пут Пројекат Европски квиз новца – платформу која служи за стицање знања из области финансија и економије, али и за такмичење ученика узраста од 13 до 15 година из 30 европских земаља. Циљ пројекта је подизање нивоа финансијске писмености младих.

Квиз ће се одвијати у две фазе. Прва фаза је национално такмичење, које ће се одржати 17. марта у 12:00 у којем ће се ученици такмичити у квизу преко интернета (користећи платформу Kahoot!). Два ученика која победе на националном такмичењу отпутоваће на европско финале Европског квиза новца, које ће се одржати 28. и 29. априла 2020. године у Бриселу. Трошкове пута и смештаја за два ученика и њихове пратиоце (наставнике) омогућиће Удружење банака Србије.

 У такмичењу могу да учествују ученици осмог разреда основне и првог разреда средњих школа. Саставни део Пројекта су и 10 квизова подељених у 5 области који су намењени ученицима за вежбање у учионици и/или код куће, за унапређивање нивоа финансијске писмености као и за припрему за учешће у националном такмичењу Европског квиза новца. Квизови за вежбање доступни су на линку УБС: www.ubs-asb.com/korisnici-finansijskih-usluga/finansijska-edukacija/evropski-kviz-novca.

Ученици који желе да учествују у националном такмичењу потребно је да се претходно пријаве за учешће у договору са наставником. Пријава се врши попуњавањем документа (у прилогу мејла) и слањем на адресу: [email protected].

Сви детаљи у вези са такмичењем као и додатна упутства за наставнике доступни су на сајту УБС www.ubs-asb.com/korisnici-finansijskih-usluga/finansijska-edukacija/evropski-kviz-novca. За додатне информације користити и емаил адресу [email protected], као и телефон Центра за банкарску обуку УБС 011-30 20 527 и 011 – 30 20 557.

Уколико сте заинтересовани за такмичење, да се пријавите до 10. марта 2020. године.

19. фебруара у 13 часова на јавно доступном линку Европског квиза новца (https://www.youtube.com/channel/UCdx8GRHw9g7lQxWGpkyRC8w) бити могуће пратити вебинар и пробни квиз као увид и припрему наставника и ученика за учешће у квизу. Позивамо Вас да учествујете у наведеном вебинару.

У прилогу су позив и пријава