Generation Unlimited


UNICEF и UNDP покрећу омладински изазов Generation Unlimited, који реализује организација Разливалиште уз подршку Савеза извиђача Србије. Циљ програма Generation Unlimited је да оснажи младе да стварају решења за изазове у свом окружењу и да на тај начин унапређују своје вештине, лакше прелазе пут од образовања до запослења и постају друштвено активни.
Овај програм је намењен младима од 14 до 24 године који у својој заједници желе да побољшају услове за образовање, запошљивост и грађански активизам, и обухвата менторску и финансијску подршку да развију своје друштвено одговорне пројекте. Млади могу да се пријаве за учешће до 10. фебруара 2020. године.
По затварању позива, одабрани тимови учествују на радионици од 27. до 29. фебруара, а за спровођење 5 најбољих решења обезбеђена је финансијска подршку у вредности од 1.000 долара и тромесечно менторство. У јуну 2020. по два тима из 41 земље у којој се програм спроводи биће изабрана да учествују у глобалном такмичењу, где ће имати могућност да освоје до 20.000 долара и прилагођену менторску подршку за даљи раст и развој њиховог пројекта. Више о програму можете сазнати на веб страни Разливалишта http://razlivaliste.org/da-li-ste-spremni-za-generation-u…/и UNICEF-а https://www.unicef.org/…/da-li-ste-spremni-za-generation-un….
За сва додатна питања на располагању су Разливалиште ([email protected]) и Програм за младе УНИЦЕФ-а ([email protected], [email protected])