eTwinning


„eTwinning је платформa намењена особљу (наставници, директори, библиотекари, итд.), које ради у школама/ предшколским установама у једној од европских земаља учесница, за потребе комуникације, сарадње, развијања пројеката, размене и, укратко, ради осећаја припадности најузбудљивијој европској заједници намењеној учењу/подучавању.“

et3et6et1et7et4et5et9et2

Више о eTwinning платформи: https://www.etwinning.net/sr/pub/index.htm

Наша школа је покренула пројекат у оквиру eTwinning платформе под називом „We learn, we understand and respect“. Наши ученици ће представити школу, град и географске, историјске, културне, карактеристике наше земље данас и указати друговима из европских земаља како је живот у  Србији изгледао у прошлости.

Циљеви пројекта су:

  • повезивање ученика из различитих земаља Европе,
  • активно и забавно учење путем истраживања, открића, презентовања; повећање мотивације и креативности ученика,
  • кроз сарадњу и креативност ученика и наставника, боље ћемо упознати и разумети различите народе и културе, традицију и начин живота,
  • код ученика ће се развити толеранција и поштовање,
  • ученици ће унапредити знање енглеског језика, заинтересовати се за друге европске језике, унапредити вештине ИКТ-а.

У пројекту са нашом школом, учествују школе из Турске, Пољске и Италије.

У нашој школи у пројекат су укључени ученици првог, другог и трећег  разреда и наставници Сања Чеперковић – координатор пројекта, Мирјана Станишић, Биљана Комад и Тамара Митровић.

Више о пројекту: https://twinspace.etwinning.net/87052

Ученици су направили кратак филм о нашем граду:

https://www.youtube.com/watch?v=l4BqTScqZy8

Ученици одељења II/5 и III/2 реализовали су онлајн састанак са ученицима из француске школе „LP Louise de Bettignies, Cambrai“ из Камбреја. Наши ученици су на течном француском и енглеском језику, на најбољи начин презентовали своју школу, град и земљу.

Састанак су, у сарадњи са ученицима, осмислиле и реализовале професор географије Сања Чеперковић, професор историје Мирјана Станишић и професор француског језика Нада Карановић Сајић.